Unde-i lege nu-i tocmeală

quote-competition-is-the-law-of-the-jungle-but-cooperation-is-the-law-of-civilization-peter-kropotkin-102-30-38
Legea, regulile, religiile, sistemele, ideologiile au fost inventate de om ca să-l ferească pe om de el însuși, să nu ne amăgim că ar fi altfel. Da, o parte dintre oameni au profitat de ele să obțină putere nelimitată, dar e o treabă cât se poate de naturală. Nu mai avem triburi dar avem o altfel de ierarhie globală.
Cred că multă lume preferă o lume fără reguli, să poată face fiecare ce vrea când vrea. Eu la fel, recunosc, cel puțin la nivel teoretic.
Problema e că civilizația actuală a ajuns la nivelul la care e datorită regulilor / legilor (monogamia e una dintre ele, pedepsirea criminalității e alta), da, contribuie la dezvoltare și descoperirile științifice, medicale, transporturi rapide, comunicare instantă etc. dar în primul rând sunt reguli scrise și nescrise care ne-au purtat unde suntem azi și fără de care nu erau cele enumerate mai înainte.
Dacă ne-am întoarce toți la “natură”, vorba vine, pe lângă anumite instincte bune ce ne-au ajutat să supraviețuim și să ne înmulțim vor ieși la iveală și instinctele primare.
Da, în situația de revenire la “natură” omul va ucide fără milă pe altul ca să supraviețuiască și-l va și mânca; barbații care sunt mai puternici și mai impunători (în ziua de azi din ce în ce mai puțini :))) ) din toate punctele de vedere vor acapara toate femeile comunității și desigur că ciuciu descoperiri științifice și avansări în diverse domenii. Bărbații, ca adevărații romantici ai speciei umane, au dus războaie, au construit, au înrobit, au cercetat, au filosofat, au scris proză și poezie pentru că e natura lor să FACĂ, dar în același timp și pentru a DEMONSTRA romantismul lor femeilor pe care le AVEAU sau pe care vroiau să le AIBĂ.
Natural oamenii, în special bărbații trăiesc în spiritul competiției, femeile sunt pentru cooperare. În ziua de azi se încurajează foarte mult cooperarea pentru că trăim de vreo 60 de ani sub imperiul feminismului, al “hai să facem totul egal, o aberație de nivel cosmic” și asta guvernează multe aspecte ale vieții noastre.
În momentul de față, părerea personală e că suntem la un final de eră, foarte multe sisteme sunt negate/anihilate/ignorate.
Sunt curios ce începe, ce punem în loc sau dacă mai începe ceva.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s