Despre noi

i-love-us
Una dintre aberațiile în ceea ce se promovează vizavi de relațiile dintre bărbați și femei e că bărbatul ar fi indicat să depună mai mult efort decât femeile în faza de prime întâlniri, la începutul unei relații și daaa, va depune mai mult efort și dup-aia că deh, obișnuința și tot așa și apoi ne mirăm că se termină brusc toată jongleria și se împrăștie portocalele pe jos.
Faptul că unei femei îi e mai ușor să obțină sex decât unui bărbat nu o face cu nimic mai specială pentru că la fel și bărbatul poate să ofere sex. Sex = 2 persoane, nu doar una care-și desface picioarele.
Dacă din start socotim că bărbatul musai să ofere și să arate că-i bărbat, iar femeia nu e nevoită să arate nimic, că doar e femeie, atunci ne pregătim pentru un mare dezastru. Astfel femeia ajunge să se situeze pe o poziție de putere față de un bărbat care tot timpul e nevoit să-și demonstreze masculinitatea și eventual amândoi au de pierdut pentru că femeia nu simte cum că ar trebui să depună efort (ea fiind deja sus pe un piedestal) sau să aprecieze ce face ălălalt, iar prostul face și tot face și n-o să fie niciodată de ajuns.
Și rolurile uneori pot fi și inversate.
Soluția? Ambii depun efort de la începuturi și până când și cât o dura. Asta nu înseamnă că numărăm de câte ori ne-a contactat ălălalt și ținem cont să-l contactăm înapoi de exact același număr de ori, nu ținem niciun scor de cadouri, atenții, decât eventual dacă jucăm la pariuri sportive.
Ideea e să depui efort prin ceea ce te definește pe tine a fi femeie, bărbat sau om.
Ambii să fie sinceri de la început legat de faptul că vor o relație, o tură de sex sau nimic.
Femeia o să depună efort să arate cât mai bine când se întâlnește cu bărbatul, bărbatul depune efort în a se gândi unde s-o ducă și ce să facă.
Ambii depun efort în a arăta disponibilitate pentru celălalt chiar dacă fiecare are viața sa mega super ocupată.
Ambii depun efort în a se interesa direct de celălalt, indiferent de mijloc.
Ambii plătesc consumația (exceptând poate chiar prima dată), dar luând în considerare veniturile, dacă unul câștigă 10 ron și altul 100 ron, cel care câștigă 10 ron va plăti tot cam a 10-a consumație comună atunci când ies împreună în oraș, la film sau unde-o fi.
Femeia o să depună efort să gătească și pregătească o seară romantică, bărbatul va depune efort ducând-o pe ea în spate 123 m (întâmplător aleasă distanța) când o s-o doară picioarele.
Femeia va depune efort să-și ia o nouă lenjerie sexy cu care să-l surprindă, bărbatul va depune efort să se perfecționeze cu ceva tehnică cu care s-o dea peste cap (sau cel puțin să încerce) data următoare când fac sex.
Ambii depun efort în a arăta apreciere pentru celălalt.
Ambii depun efort în a iniția discuții legate de starea relației.
Și așa mai departe, te prinzi tu.
În momentul în care oricare dintre noi, fie femeia, fie bărbatul simte că depune mai mult efort decât celălalt, ceva nu este în regulă, pentru că deși asta chiar e adevărat, sunt perioade în care unul sau altul chiar va depune mai mult efort și va fi mai mult implicat, ceea ce face și celălalt poate să echilibreze oricând balanța. Da, e vorba și de percepție, dar se rezolvă cu o comunicare eficientă.
Iubiți-vă destul.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s