De-ale energiei

yinyang
Se făcea că era așa mai demult și bărbatul se ducea să vâneze cu sulițe, arcuri, capcane sau ce îi cășuna și lui mintea că ar ajuta. Pentru hrana lui, pentru femeie, pentru familie. Pe lângă asta bărbatul era cel care își apăra tribul, respectiv familia de alte animale, de oameni din alte triburi sau le proteja în măsura posibilitații de urgia naturii. În schimb femeia avea grijă de copii, de peșteră, cort, ce-o fi fost. În felul ăsta era cumva fiecare responsabil de “bucățica” sa și nu era nicio problemă.

Pe repede înainte, câteva mii de ani, femeile s-au simțit nedreptățite, cu toată această civilizare, a apărut ideea de drepturi, de privilegii. Evoluționist vorbind, bărbații s-au gândit ei așa prost că sunt îndreptățiti, fiind mai puternici fizic, fiind cei care luptau, care aduceau, care luau hotărâri, conduceau, stabileau direcții să aibă doar ei drepturi de a vota, de a participa în viața politică a comunității, de a putea lucra în anumite domenii etc.
Evident că acest lucru nu a convenit femeilor, așa că au început să se răscoale împotriva acestui sistem patriarhal până când au obținut drepturi mai mult sau mai puțin egale cu ale bărbaților în mare parte din țările lumii.

După cum probabil știi și tu, fiecare persoană, indiferent de gen și orientare sexuală, e încărcată atât cu energie masculină cât și cu feminină, una dintre ele evident dominând în viața sa. Da, e adevărat că în general, o femeie are energia feminină dominantă, respectiv bărbatul pe cea masculină. Energia masculină e “a face”, e cea care dă direcție, care conduce.Energie feminină e “a fi”, a se lăsa condus. Ceea ce poate nu știi e că în momentul în care încerci să-ți negi una din aceste forme de energie apar probleme de anxietate, nervozitate, stres, o cam iei razna la propriu.

În general situațiile sunt de genul:

  • Bărbatul dominat de energia masculină care își neagă energia feminină, rezultând misoginism, lipsa de respect și neacceptarea lucrurilor, evenimentelor și persoanelor ce par prea.. sensibile.
    Motto: Ori ești bărbat, ori pula calului. Și femeile îmi sunt inferioare ! Nu-i bai dacă pleacă, mă duc la curve.
  • Femeia dominată  de energie feminină care își neagă energia masculină, rezultând femeie întreținută, bărbații să facă și să dreagă, eu sunt femeie, eu trebuie doar să am grijă de mine să arăt bine.
    Motto: Sunt femeie, nu pot, ajutor, fă-mi pe plac sau dispari, dacă tu nu poți lasă că găsesc pe altul !
  • Bărbatul dominat de energie feminină care își neagă energia masculină, rezultând un papă-lapte, plângăcios.
    Motto: Vaai, m-a părăsit, ce mă fac, am nevoie de ea ! Aș face orice să vină înapoi !
  • Femeie dominată de energie masculină care își neagă energia feminină, rezultând o femeie care-l caută pe cel descris chiar mai sus să-i satisfacă exact ceea ce ea refuză să accepte la propria persoană.

Motto: Mi-e bine și singură, mă descurc, n-am nevoie de bărbați, dar dacă se găsește              câte unul așa timid, să fie drăguț cu mine e foarte bine.

Da, într-adevăr, polaritățile diferite se atrag, dominanță energetică feminină de dominanță energetică masculină și invers.
Însă chiar și o femeie cu o puternică energie masculină ar vrea în adâncul ei să-și găsească un bărbat cu cel puțin la fel, dacă nu chiar mai multă energie masculină.
Pentru asta însă ea trebuie să-și accepte și partea feminină, să se lase condusă, să-l lase pe bărbat să fie masculin. Dacă nu, va atrage și se va complace în relații cu “timizi și plângăcioși”. Odată nevoia de “sensibilitate” satisfăcută, aceste femeie vor merge mai departe și o vor lua de la capăt într-un cerc vicios.

La fel și în cazul bărbaților care nu-și acceptă partea feminină, acesta va atrage femei cărora să le placă să fie abuzate, neglijate, sau care mușcă într-o primă fază alura sa de “macho”, până când unul dintre ei se va sătura. Și el intră în același cerc vicios.

 

Ținând cont de vremurile în care trăim, femeia (chiar și teoretic dominată de energia feminină) s-a obișnuit să fie din ce în ce mai mult în modul “masculin”. Serviciu, bani, să facă, să facă, să facă și uită să fie.. să fie femeie. Mulți bărbați, profitând cumva de situație au început din contră, mai mult să fie decât să facă.
Așa că nici femeia nu are 100% dreptate când zice că vaaai, toți bărbații sunt muieri, nici bărbatul cum că femeia nu mai știe să fie femeie. Adevărul e din nou la mijloc. Unii i-au împins pe ceilalți spre situația actuală.

Fie că ești bărbat sau femeie trebuie să creezi cadrul propice pentru ca celălalt să se poată manifesta în deplinătudinea sa energetică.
Dacă ești bărbat, fă-o să se simtă în siguranță, arată-i că poți să ai grijă de ea, fă-o să se simtă apreciată. Fii puternic pentru tine și pentru ea din toate punctele de vedere.
Dacă ești femeie, fă să fii cât mai frumoasă (fizic și spiritual) și permite-i bărbatului să facă lucruri pentru tine, lasă-te condusă.
În acest fel și cu acest balans de energii pot relațiile să funcționeze normal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s