Pentru o viață împlinită..

rustic-bedroom
P.S.(prescript :D) Cu ce-o să te delectezi mai jos e urmarea mult promisă la Pentru o viață liniștită..

Pentru o viață împlinită.. se condimentează cu trăitul momentului, eliberarea de gândire axată doar pe rezultat, se înalță nasul în vânt, se ciulesc urechile către pădure, ape curgătoare și triluri de păsări cântâtoare. Se privește adânc în suflet și se gustă apa de ploaie ce-ți curge șiroaie pe față, se împlântă fața în zăpada proaspăt ninsă. Apoi se lasă la foc molcom o vreme și apoi se amestecă repede și cu putere, se invocă zeii tăi, pacea. Iar apoi se împarte cu restul lumii.

E atât de simplu să fii împlinit, dar nouă ne place să ne băgăm singuri niste căpriori vârtoși în roate. Ne grăbim (spre ce?; la moarte ajungem toți), ne umplem timpul cu orice ar fi doar să fim / părem ocupați, ne relaxăm cu telefonul în mână, trăim pentru alții, trăim pentru bani, trăim pentru statut, trăim să tot acumulăm, facem sau ne facem de lucru. Trăim ?!?
Și nu, împlinit nu înseamnă că nu te mai enervezi, că nu-ți mai bagi picioarele din când în când, că nu te superi, că nu faci curățenie cu unele persoane din viața ta, că nu ai responsabilități, că nu ai obiective în viață, din contră, începi să-ți simți emoțiile cu adevărat, începi să te simți, te conectezi la tot, începi să iei decizii mai ușor, devii mai blând, mai bun, mai autentic, paradoxal mai hotărât.

Chiar mi-am dat seama că pentru mine fericire e tot procesul ăla care începe cu scrisul unui text rapid, țac pac, cum îmi vine, cu greșeli de ortografie, de exprimare, ca un tăvălug. Apoi la următoarea parcurgere încep și corectez din greșeli. La următoarea găsesc modalități să exprim mai bine, mai cu umor sau mai concis anumite pasaje sau idei. La următoarea poate colorez anumite părți din text pentru a le scoate în evidență. Și tot așa.. Cu fiecare etapă îmi place tot mai mult ce iese. Așa e viața, așa sunt relațiile, așa e pornitul la drum în orice, așa e munca, toate fire ale unui proces indisolubil.
Și tot acest proces este guvernat de IUBIRE de scris, IUBIRE de mine, IUBIRE de tine, IUBIRE de oameni.

Leave a comment