Trăitul pentru și prin altcineva sau cum îmi trăiesc dragostea

Aici ar trebui să pun o poză, dar schimb tradiția, jos Ilie.., pozele, jos Pont.. pozele.

Cu toate că litri de cerneală și tuș s-au consumat, multe degete și-au tocit buricele pe tastaturi sau mașini de scris (hipster’s new toys) și multe voci s-au răcit degeaba (toamne toamne ce vorbă și asta) pe acest subiect, vreau să-mi exprim și eu concluziile din experiențele mele cu alții sau altele. Știu că ce urmează să scriu o să supere pe multă lume și nu zic asta ca să nu te mai superi, omule, ci că daaaa, foarte bine că te superi, poate ajungi și te enervezi chiar, turbezi și-ți schimbi oleacă perspectiva. Așa să-ți ajute ăl’ de sus (dacă ai mai citit alte articole de pe blog știi la ce mă refer aici).

De asemenea, dacă din tot ce am scris vreodată pe acest blog ai rămas cu impresia că sunt pervers(aici m-ai prins, cel puțin un pic sunt :D), misogin, misandru, anti-frumos, anti-dragoste, anti-bucurie, un trist tare dezamăgit de tot și toate și care urăște și e pornit împotriva a tot sau nu-ți place limbajul licențios atunci te rog să închizi pagina asta și să nu mai intri vreodată aici, mulțumesc. Trăiește te rog în bula ta de ce culoare o fi și continuă să citești texte care-ți confirmă ce știai deja și te fac să te simți bine legat de asta 🙂

Revin la subiectul frumos al acestei zile, cum mi-am petrecut viața trăind pentru sau prin altcineva. Nu, nu-i despre mine, e generic:

Eu îți vreau binele
Păi dacă îmi vrei binele, nu încerca să mi-l iei, nu încerca să mă controlezi să fac ce vrei și cum vrei tu (punct)

Ăla / aia nu-s buni pentru tine
De când pizda mă-sii sau pula lu’ tată-său și cu ce drept poate să-mi zică mie, om adult, rațional (cu mici devieri acceptabile :D) ce alegeri să fac vizavi de alți oameni, anturaj, stil de viață, cumpărături? ‘ai mă leși? Ți-am cerut sfatul ?!?

Noi tot ce facem, facem pentru tine
Dacă pe tine te face asta fericit, du-te înainte, dar nu ți-am cerut-o și nu aștepta nimic în schimbul unei chestii pe care o faci din proprie inițiativă.

Sunt fericit dacă ea/el/ei sunt fericiți
Dacă nu ai partea din creier responsabilă de trăitul emoțiilor grav afectată, e evident că te afectează atunci când celor dragi, prieteni, cunoscuți, iubit(ă), soț(ie), copii, nepoți, amanț(i/e) li se întâmplă ceva negativ, au diverse probleme sau mor.
Însă dacă totul depinde de acele persoane, oricât de dragi ți-ar fi, vreau să iei în considerare următorul lucru, dacă ajungi în viață ca toate persoanele cele mai dragi ce le ai în momentul de față să dispară, ce-o să faci? Chiar, ce?

Vreau să închei cu unul din cele mai tâmpite exemple de dovezi de dragoste din istorie, și anume Romeo & Juliet. Doar atât putem? Eu zic că putem mai mult.

Răspunsul la întrebarea ce probabil te frământă e că DA sau NU, depinde cum o pui, nu știu ce-i aia dragoste nemăsurată, totală, în care nimic nu mai contează, se reface ozonul, se reglează clima și porumbeii alb-rozalii cântă înșirați în cârduri de inimioară deasupra. Nu știu de ea, mai ales dacă o numești dragoste, eu credeam că dragostea înseamnă luptă, transpirație, construit, evoluat împreună, cu compromisuri, cu sex murdar, cu independență în dependență, trăit emoții diverse, conexiune emoțională / spirituală, fie că ești în unu sau în doi. Na, atâta pot eu acum.

Să fii iubit(ă) !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s