Modernism “modern”

gas_mask_1

Cine știe sensul cuvântului modernism? Să vedem acum ce zice dexonline.ro:

 Însușirea de a fi modern, caracterul a ceea ce este modern; atitudine modernă; preferință (exagerată) față de tot ceea ce este nou, modern.

Dacă-ți place s-o zici în dulcele grai romglez atunci e “s-o știți că nouă ne place așa cu trendiness, daa, dear, și dup-aia nește heștegz heștegz”.

Mă apucă sila, ne otrăvim și poluăm apele, ne poluăm aerul, ne poluăm solul, mai radem o pădure, un deal, mai trântim un bloc, mai facem o centrală nucleară, mai niște mașini de război, ne distragem cu câte un joc tâmpit, îi lăsăm pe cei din Africa să moară de foame, de boli, să se omoare între ei dacă atâta pot. Ne lăsăm păcăliți de niște mercenari sub numele de ISIS plătiți de marile puteri să instaureze haosul în lume ca să poată tot ei veni să instaureze cică ordinea, adică să-i liniștim pe proști cu niște legi marțiale, ce naiba, că prea li s-a urcat la cap cu internetul, prea multă libertate. Și noi dăm vina pe islam și pe imigranți, nu ne-ar fi rușine!! Dup-aia cică să ne obișnuim cu atentate și cu oameni ce mor (zicea președintele Franței), ce-ar fi să se obișnuiască și el cu câte un deget amputat de cutter în fiecare zi, finuț, timp de 20 de zile(cred că le are pe toate) și dup-aia trecem la ce-a mai rămas?!?
Chiar, atâta putem ?
De ce ne?!? Că-i al nostru proștilor ce suntem, totul e din noi și în noi, nu mai visați cai pe pereți, vreți copiii și nepoții voștri să trăiască cu creierele cipate în costume de astronaut pe lună? Nu, nu cred că avem resurse nelimitate (până și soarele e în agonie) și nu, nu cred că suntem prea mulți, doar prea lacomi și egoiști. Să ne folosim cu cap de ce avem, este vreme și de colonizat, dacă.. va mai respira careva, evident.
Ăsta e modernismul “modern”?
Dar nu-i bai, că ne îngropăm frumos în nisip(sticlă), metale, plastic și betoane și totul va fi verde, roz(pula) și frumos.
Ieși afară în curând doar cu masca de gaze, ne pupăm din mers și ne salutăm cu un dat sec din cap (nu că nu se întâmplă asta uneori și acum) sau cu o mormăială à la Darth Vader. În weekend vor fi zile minunate de stat la coadă (mai cade și netul) să înlocuim filtrele de la măști, să vezi atunci socializare.

Știu la ce te-ai gândit, nu, să știi că n-am văzut filme în ultima vreme, nu mă uit la TV, urmăresc în schimb ce se întâmplă în lume , pot fi manipulat, nici nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, ia-o așa cum vrei !

În următoarele articole voi reveni cu exemple concrete de cum se poate trăi și altfel.

Până atunci luptați pentru natură, luptați împotriva nedreptăților, ajutați-vă și susțineți-vă între voi în măsura posibilităților, căutați ce înseamnă sustenabilitate, fiți buni, dar nu naivi, iubiți-vă !!

Advertisements

One thought on “Modernism “modern”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s