Plictiseala de duminică

bora_bora_1
Atunci când te plictisești mai tare du-te la o tură de aruncat privirea prin mall, de suportat lumini artificiale și uscat ochii la aer condiționat. Ca să nu stai degeaba, ia-ți ceva frumos, cum ar fi o înghețată, linge-o ostentativ și soarbe din ea ca din zeamă când trec pițipoancele dezumflate pe lângă tine. Ai grijă totuși să nu stropești.. prea tare. Nu toate ojele sunt rezistente la.. înghețată bună.
Apoi, odată ce înghețata de pe față și mâini s-a uscat și nu mai e pericol să te lipești, mergi până-n Cărturărești să vezi ce cărți și jocuri au mai apărut, în tot acest timp desigur urmărești lumea bună care se “cultivă”, de preferat ar fi să le înveți și gesturile fandosite, nici nu știi când ți-ar putea folosi. Te rog să dai o raită pe la raionul de psihologice, motivaționale, doar nu vrei să pară că citești Harry Potter XVIII sau Peter Pan “reloaded”.
Normal că și aici majoritatea sunt femei, bărbații nu vor sa pară “slabi” și să arate cum că citesc, “toamne feri”. În schimb, culmea, nu au nicio problemă să îmbrace mai nou haine feminine, freze de ar băga boala de invidie în permanentul femeilor din anii ’80, să-și epileze picioarele, chestii de te îngrețoșează fără să fi mâncat untură și jumări cu maioneză din tub la micul dejun.
Ah, da, și peste sau pe lângă asta, mai sunt și rămășițele bărbilor curentului mega/super/benga/extra/deca masculin numit “lumberjack”(așa am impresia).
Fetele, femeile în schimb și-au amintit că au fost niște “cântătoare” mai demult, Sabrina, Sandra etc și au revenit la pantalonii cu talia înaltă (cu care nu arată nicicum – sunt foarte elegant aici – dacă nu ai o talie pentru așa ceva). De asemenea e o modă combinată cu pantalonii zdrențuiți, de ce să nu arătăm ca oamenii străzii dacă putem și au rămas “făcătorii” de haine fără idei ?
Fără nicio legătură, dar câinele meu tocmai a lansat o bombă chimică, de emanațiile fostei fabrici de bere Ursus din Cluj și ale fermei de pui din Florești par că-s parfum. Nici nu-ți vine să crezi că un gingaș de câine, atât de liniștit, atât de frumos poate să scoată așa ceva, e exact ca la oameni.
Trecând peste această paranteză acoladă, mergem la cinema, aici rulează filme unul și unul,  cum ar fi “Ziua independenței”, fraților, în afară de ecranizări, remake-uri și continuări, reluări, ați rămas chiar așa de rău în pană de idei? Prefer să mă uit la un meci prost de fotbal, glumesc, dar mai bine revăd Groundhog Day sau Reservoir Dogs, filme bune de prin ’90 și ceva.
Dacă nu ne-a plăcut nici cu filmul mergem mai departe. În plus nu vreau să aud, “draga mea, luăm porție mare sau mică?”, dovadă de bărbăție supremă că ai scos-o la film și-i faci pe plac, muahahaha, chiar dacă nachos îmi plac(e).
Desigur, că mai dăm pe drum și de câte un cocalar pe care maioul mulat ce stă să crape, mersul crăcănat și aparenta lipsă de mobilitate te face să ai o izvorâre de compasiune spre săracul om care nu cred că se mai poate șterge singur la cur. La braț (curat) cu el e de obicei câte una care face moarte de om dacă lipsește la vreo sesiune de solar și care cu siguranță se epilează de mai multe ori pe an.. definitiv.
Ne ia foamea, la Auchan nu mergem în situația asta că ne luăm tot felul de tâmpenii de care n-avem nevoie, haine azi nu, nu, n-avem chef o luăm spre ieșire să vedem dacă se mai înghesuie lumea la vechituri, cred că sunt mulți ce caută încă lampa lui Alladin.
Și dacă totuși ți-e poftă de ceva prăjeală, tot mai bine acasă ajungi și-ți faci niște cartofi prăjiți cu cârnaț sau pui sau ce ți-o pica bine, ideea e că măcar știi ce ulei e, că nu-i de săptămâna trecută și nici n-ai prăjit pește, gogoși, clătite (deși astea le faci fără), ceafă de porc și caș pane în el.

O duminică savuroasă, minunată de-a dreptul să vă faceți !!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s