Vânătorul și vânăta

real_hunters
Cu ceva vreme în urmă, adică exact 3 săptămâni și jumătate, Pușcaci Țintărel își ia rămas bun de la concubină și de la fiica sa de 17 ani, scoate tacticos arma de vânătoare din debara, apoi se duce să ia cartușele de sub salteaua din dormitor. Dup-aia se închide în baie, încarcă cu mâna tremurândă arma dragă ce i-a purtat atâta noroc în aventurile vânătorești, iși așează nasul la gura țevii și trage.. adânc în piept mirosul de metal și de sânge împroșcat de atâtea ori al animalelor nevinovate din pădure. Apoi trage.. piedica și apa, iese pe ușa apartamentului și se pierde în ploaia torențială de vară.

Ajungând la cabana de lângă domeniul de vânătoare Pupăza din Terci, Țintărel se întâlnește cu amicii săi de distracție în ale împușcatului (ale căror nume nu se vor dezvălui, nici măcar inițialele false). Încep ei să facă glume, să povestească, fac planuri cu ce trofee se vor întoarce după această partidă de vânătoare. Țintărel simte el așa niște junghiuri în capul pieptului dar le pune pe seama ciorbei de fasole cu afumătură pe care i-a gătit-o iubita lui frumoasă, Poșețica. Deja saliva cu gândul la salata de vinete promisă pe care urma s-o mănânce după ce se întorcea viteaz de la tura de împușcat.

Ajung ei în zona de veghe și așa după vreo 2 ore zăresc cam la 500 metri un ditamai porcul mistreț, gras, falnic, cu fildeși mari, cerea de-a dreptul să fie împușcat, cum să ratezi astfel de șansă?!? Țintărel se gândește că asta e șansa lui. Își amintește de toate glumele proaste făcute pe seama lui, de exemplu atunci când purta țanțoș noua pălărie de camuflaj, iar unul dintre amici i-a zis:
– Ce-i cu chestia aia verde din capul tău?
Până să răspundă, alt amic a replicat:
– Poate zici de pălăria de pe cap, că în cap n-are nimic Țintărel al nostru!!

Fără să mai aștepte începe și trage un prim foc, rateaza, apoi al doilea, mistrețul se sperie și o ia spre niște tufișuri din apropiere, al nostru continuă și trage și la un moment dat se aude un urlet disperat de om care a văzut moartea.
Se opresc toți din respirat, se uită unii la alții și aleargă de nebuni spre zona respectivă.
După circa 2 minute reușesc să dea și de sursa urletului, un tânăr stătea în genunchi aplecat asupra unei fete care părea inertă. Lângă ei, la 2 metri, o pungă din care căzuse o vânătă.

Cu ceva vreme în urmă, adică exact 2 săptămâni și jumătate, Pușcaci Țintărel scoate tacticos arma de vânătoare din debara, apoi se duce să ia cartușele de sub salteaua din dormitor. Dup-aia se închide în baie, încarcă cu mâna tremurândă arma dragă ce i-a purtat atâta noroc în aventurile vânătorești, iși așează nasul la gura țevii și trage..

Advertisements

One thought on “Vânătorul și vânăta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s