Nu sunt de acord..

stai-calm-sh-fii-om

Nu sunt de acord că faptul că echipa națională de fotbal a României s-a făcut de râs la campionatul european arată triumful neputinței și mediocrității românilor în general cum se tot scrie. Neputința și mediocritatea sunt de fapt a celor care se identifică personal cu un joc / sport până la urma și fac generalizări de genul ăsta.

Nu sunt de acord cum că extremele se atrag, oamenii de același fel sau de feluri similare se adună la un loc și le place să fie împreună, indiferent ce înseamnă acel fel.

Nu sunt de acord cu persoanele care cred că au tot timpul dreptate sau țin să pară că au. Denotă doar o lipsă de inteligență emoțională și paradoxal, chiar de încredere de sine.

Nu sunt de acord cum ca eu sunt mintea si gândurile mele, faptul că eu mă asociez unu la unu cu astea e fix problema mea de inconștiență si neputință.

Nu sunt de acord cum că realizările profesionale, averea, alte persoane, lucrurile materiale dobândite, excursiile, credințele de tot felul te pot împlini cu adevărat ca ființă umană. Sunt importante, dar dacă pe dinăuntru ești putred și dereglat n-o să te salveze nimic din exterior.

Nu sunt de acord că problemele de civilizație, cele economice și sociale se rezolvă de sus în jos (președinte, rege, parlament etc -» pulime), ci totul pornește de la omul de rând, de la a ajuta un batrân să treacă strada, a menține natura curată, la a-ți produce propria mâncare și energie și până la a crea și susține comunități socio-economice locale.

Nu sunt de acord că în viață vei avea un moment de declanșare, de trezire și de acolo totul va fi clar. Aștepți degeaba așa ceva și apoi se întâmplă că mori. Ia fiecare moment așa cum vine și tratează-l ca atare, fără să-l ignori, după cum te pricepi.. la momentul respectiv.

Nu sunt de acord că toți oamenii care au animale de companie sunt oameni mai buni, mai frumoși și mai deschiși decât cei fără. Toți putem fi buni, frumoși și deschiși.

Nu sunt de acord cum că să judeci oamenii e rău, dar încearcă să-i cunoști înainte de-ați da cu presupusul. Apoi puteți să vă judecați reciproc cât vă țin brăcinarii.

Nu sunt de acord cum că masculinitate înseamnă să fii rece ca un ghețar și feminitate înseamnă să (te) plângi și să te răzgândești mereu.

Nu sunt de acord că există o singură mare problemă în lume sau în viața ta personală și rezolvând-o totul va fi zen, viața înseamnă adaptare și readaptare, cât suntem vii o să tot existe lucruri de depășit, de învățat, de acceptat.

Nu sunt de acord de multe ori nici cu mine, cel de anul trecut, de ieri sau de acum o oră. Sunt om și mă accept.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s