8 lucruri învățate până la 31 de ani

know_nothing

În primul rând poate te întrebi de ce nu 31 de lucruri în 31 de ani. Iaca așa că am o memorie proastă și că poate îmi place mie numărul 8. Nu știu eu prea multe, până de curând aveam impresia că se nasc în lume mai multe fete decât băieți, dar m-am înșelat.
În plus dacă tot copiez ideea de a scrie un articol de genul ăsta, măcar “numărul” să fie original. Nu ăla de streaptease.
Cum e și cel mai lung articol de-al meu de până acum, era culmea să te plictisesc cu 31 de aberații, mulțumește-te cu 8.
Dă-i să sune:

 1. Nu există procrastinare (oricâtă literatură “prețioasă” s-a scris pe tema asta), există doar ce faci și ce nu faci (tare importantă și asta cu NU), ce-i important și ce nu în fiecare moment (chiar dacă asta înseamnă că te joci pe PC / consolă, te uiți la pereți sau o zi întreagă la serialele preferate). Așa că fă sau nu fă(nu mă refer la apelativul sudist pentru femei).
 2. Vasele murdare se adună și nu se spală singure. La fel și frustrările, dezamăgirile, fricile, dorințele. Lăsate nerezolvate se vor aduna, te vor măcina de dinăuntru în afară până când vor erupe și se vor manifesta în toate aspectele vieții. Pune mâna și-ți spală vasele, o să te miri ce relaxant poate fi și ce idei îți pot veni (poate chiar faptul că trebuie să schimbi detergentul). Sau desigur îți poți lua o mașină de spălat vasele și trișezi un pic cu tehnologia. Rezolvă-ți, acceptă sau privește diferit problemele una câte una cum apar. Nu te trișa.
 3. Relațiile de dragul.. unei relații, fie amicale sau amoroase, pentru a nu fi singur sau a-ți satisface anumite nevoie egoiste te vor face în timp să te simți mizerabil pentru că nu te respecți pe tine însuți/însăți(e drept că de multe ori devine o stare normală). Oricât ar părea de fantasmagoric și utopic, alege relațiile necondiționate cu persoane cu care poți avea așa ceva (că sunt). Ca să obții acel “necondiționat” e nevoie de sinceritate cu privire la ce vrei, ce accepți și ce nu de la început, acceptarea faptului că suntem diferiți, dorința de-a-l cunoaște pe celălalt(ca să-l înțelegi, nu să-l manipulezi), adaptarea permanentă a unuia la celălalt, de evoluție (și) în comun.
 4. Nu cred în condiționarea totală și irevocabilă a copiilor de către părinți sau cine-i crește. Oricând autoconștientizarea, mediul curent și conexiunile umane (care pot fi alese conștient) pot să o modifice. M-am schimbat de nenumărate ori și continuu să mă schimb spre uimirea mea (și nu doar celular).
 5. Viața e o undă sinusoidală, fără început și sfârșit (n-a început și nu se termină cu tine, cu forma asta de viață care ești acum). La un moment dat te agăți și tu în vibrația ei și începi să “faci” și să “fii” (astea sunt oscilațiile sus/jos ale sinusoidei). Găsește ceea ce-ți place și te inspiră să faci și fă zilnic, fii tot timpul conștient de ce se întâmplă în/cu tine sau în jurul tău. Trăiește viața ta.
 6. Nu cred că “fii tu însuți” te ajută de parcă ar fi o poțiune magică, pune prea multă presiune să fii la fel tot timpul, să fii consistent, să nu cumva să-i bagi pe ceilalți în ceață că nu te pot citi. E aberant, nu suntem mașini perfect programate să executăm anumite sarcini și atât.
  Fii cum vrei, fii cum simți, spune NU, uneori vorbește mult, alteori taci, înjură, pleacă, trimite la plimbare, lovește (saci de box și alte articole neînsuflețite sau destinate lovirii, fețele care cer pumni și palme nu se pun). 
 7. Fiecare are nevoie să creadă în ceva superior, într-un scop nobil, că ți-ai dat viața asta pentru ceva(cât dramatism).
  Pentru unii se numeste Dumnezeu, pentru unii e un curent politic, social sau umanist, pentru unii e puterea, pentru unii e a lăsa moșteniri materiale sau spirituale, iar pentru alții e dorința de a schimba ceva în lumea în care trăiește.
  Nu-i musai să fii de acord cu toți, poți să nu fii de acord cu niciunul.
 8. Cel mai bun prieten al tău ești tu. Felul cum vei respecta asta se va reflecta și în relațiile cu ceilalți.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s