Nu (l-)am vazut(-o) niciodată așa

social_norms

De câte ori ai auzit expresia asta spusă la adresa unui partener de viață, prieten, unei cunoștințe sau unui membru al familiei ?!?
Normele și programarea sociale, pregătirea profesională sau diferite rețineri dobândite generează din păcate neautenticitate în comportamentul și gândirea persoanelor din jurul nostru.
Acele ieșiri, indiferent ca sunt văzute din exterior ca pozitive sau negative reprezintă de multe ori sclipiri ale stării autentice, reale a omului, cel puțin ale celei de moment sau care ține de o anumită perioadă în viața sa.

Acum desigur se vor trezi mulți să vocifereze cum că dacă n-ar fi reținerile sociale atunci ne-am da unii în cap altora pe stradă fără jenă, însă tot mai multe studii arată ca din contră, normele sociale și lipsa de conexiune autentică cu ceilalți (asta e pentru un alt articol) sunt cele care frustrează în așa hal oamenii încât să fie capabili de lucruri reprobabile.

Data viitoare când vrei să afli de ce este capabil cineva, ia-l la o băută (in vino veritas, are dreptate un prieten când zice să n-ai încredere în persoanele care nu beau niciodată alcool).

Advertisements

One thought on “Nu (l-)am vazut(-o) niciodată așa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s