Pentru o viață liniștită..

like-a-boss

..naște-te, hai că nu merge chiar așa, nu te naști tu singur, te naște mămicuța ta, noi românii zicem mândri “m-am născut”, de parcă.. la început a fost uterul și apoi te-ai zămislit și tu (uite că pot, ha ha), măcar englezii zic “I was born”, da, corect.

Revenind..
..ești născut, te duci la grădiniță, lovești educatoarele (dar asta e opțional), apoi crești pe ulițe, cu români, țigani, unguri, păduchi (aștia mai mult se simțeau), la furat de fructe, bătăi date sau încasate, haine înghețate bocnă după o zi de săniuș (robocop era mic copil), școală, mers la colegi acasă să le citești de pe diafilm ca doar tu știai citi pe atunci (din nou opțional), bătaie din nou că n-ai anunțat acasă (nu erau telefoane deștepte agățate de gât, alea cu rozetă erau grele, aveau cabluri, dar nu destul de lungi), gume aruncate din tiruri,  învață de frică, învață că așa ajungi om mare (de parcă nu oricum crești), muncă fizică tată (păi altfel cum să știi ce înseamnă un ban cinstit de corn și suc ?), fură bani să joci la păcănele(măcar nu pierzi banii munciți, ca alții, mai târziu), adolescență, acnee, neînțeles ce vrei să fii înțeles, porecle, îndragostit (dar nici nu știi ce să faci, să-i dai flori sau fiori? chiar și cu o lovitură bine țintită de liniar în cap se poate demonstra “dragostea”), facultate nefacultativă, serviciu, identitate, orgolii, căsătorie, copii și-o iei de la capăt.
Timpul se contractă.

Daaa, viață frumoasă, până când îți dai seama că te duci într-o excursie, într-o vacanță să te deconectezi, să uiți de tot.
Ceeee? Nu cred că am înțeles bine, s-a prins banda, adică în viața ta faci în așa fel încât să mergi din când în când într-o escapadă ca să uiți de.. restul vieții ?!?
Daaa, liniștită viață, mai ales dacă n-o iei prea personal.

Pentru o viață împlinită.. va urma, ca-n poveștile muritoare.

Advertisements

3 thoughts on “Pentru o viață liniștită..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s